Szakfordítás és tolmácsolás

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur? Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequat. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Gazdasági és társadalomtudományi szakfordítás

A gazdaságtudományok területén az adózás, a számvitel, az ellenőrzés, a pénzügyek, a vállalatgazdálkodás és a marketing témakörével foglalkozó szakmai anyagok, publikációk, kiadványok, továbbá vállalaton belüli és külső felhasználásra szánt dokumentumok megbízható és maga színvonalú fordítását vállaljuk:

▶ magyar és idegen nyelvű szerződések, számlák, bizonylatok, dokumentációk;

▶ létesítő okiratok, közgyűlési és taggyűlési jegyzőkönyvek és határozatok, üzleti tervek;

▶ éves beszámolók, üzleti jelentések, kiegészítő mellékletek, számviteli szabályzatok;

▶ könyvvizsgálatal kapcsolatos dokumentumok, felügyelő bizottság és belső ellenőrzés jelentései;

▶ IFRS, US GAAP, UK GAAP számviteli standardok alapján készült külső és belső dokumentumok;

▶ szokásos piaci ár meghatározásával összefüggő nyilvántartás és alátámasztó dokumentáció;

▶ vállalati és szakmai kiadványok, promóciós anyagok, szakmai szószedetek, kifejezéstárak;

▶ internetes honlapok és számítógépes programok lokalizálása.

A közgazdaságtudományok területén többek között a világgazdaság, a nemzetközi együttműködés, a kereskedelempolitika, az adójogi harmonizáció, a nemzetközi pénzügyek, a monetáris politika, továbbá a bankszabályozás, a pénzügyi felügyelet témakörével kapcsolatos szakszövegek, elemzések, előrejelzések, jelentések, szakmai kiadványok, publikációk, joganyagok kutatómunkával alátámasztott szakértő fordítását vállaljuk az amerikai, a brit és az európai uniós terminológia alkalmazásának ismeretében.

Az angol nyelvű fordítási munkákat általában rövid határidővel tudjuk vállalni, azonban a hosszabb terjedelmű és a különleges szakismereteket igénylő megbízások magas színvonalú teljesítése az általánosnál hosszabb időt is igényelhet. Sürgős munkák esetén lehetőség van az általánosnál rövidebb határidő kitűzésére is, ha a gyorsabb munkavégzés mellett vállalni tudjuk a minőségi követelményeknek való megfelelés biztosítását.

Gazdasági és üzleti tolmácsolás

A tolmácsolási szolgáltatások nyújtása során minden esetben igyekszünk a megrendelők egyéni igényeit a lehető legnagyobb mértékben szem előtt tartani és a megkívánt részletekre, a megbeszélt szabályokra figyelemmel járunk el a megrendelések teljesítése során:

▶ üzleti tárgyalások és megbeszélések alkalmával konszekutív tolmácsolás;

▶ társas vállalkozások közgyűlésén, taggyűlésén, illetve a tagok gyűlésén tolmácsolás;

▶ igazgatósági és felügyelőbizottsági üléseken konszekutív vagy fülbesúgásos tolmácsolás;

▶ hivatali, üzleti utazások során kísérő tolmácsolás, összekötő vagy fülbesúgásos tolmácsolás;

▶ szakmai rendezvények, előadások és konferenciák alkalmával konszekutív és szinkrontolmácsolás;

▶ nemzetközi tárgyalásokon és munkaértekezleteken konszekutív és konferenciatolmácsolás;

▶ szociális összekötő tolmácsolás hivatalos ügyintézés során vagy egészségügyi ellátás igénybevételénél;

▶ sajtótájékoztatók és más nyilvános közszereplések alkalmával tolmácsolás;

▶ tolmácsolás egyéb hivatalos vagy kötetlen jellegű események alkalmával.

Az esemény jellegének és céljának megjelölése, valamint az esemény témáját érintő szakterületek beazonosítása, továbbá lehetőség szerint a tervezett eseménnyel vagy egy korábbi hasonló eseménnyel kapcsolatos dokumentumok, kiadványok, szakmai anyagok előzetes rendelkezésre bocsátása minden esetben jelentősen felgyorsítja a tolmácsolásra való felkészülést.

Magyar nyelvű oldalak - Szolgáltatások

Titoktartás

A megrendelt szolgáltatások teljesítéséhez szükséges bizonylatok, nyilvántartások, szerződések és más iratok adatait minden esetben üzleti titokként kezeljük és azokra teljes titoktartási kötelezettséget vállalunk, vagyis a megrendelő előzetes hozzájárulása nélkül az általunk kezelt adatokról, valamint a szolgáltatások teljesítéséhez szükséges gazdasági tevékenységgel összefüggő információk egyetlen részletéről sem adunk harmadik személy részére tájékoztatást, kivéve, ha annak teljesítése jogszabályi előírás alapján kötelező.

A titoktartással védett információkra vonatkozóan bármilyen jellegű tájékoztatást kizárólag megrendelőnktől előzetes egyeztetés során kapott beleegyező hozzájárulás esetén nyújtunk, hozzátartozók vagy üzlettársak részére is, akik a jogosultság érvényes igazolása nélkül ilyen célból esetleg közvetlenül hozzánk fordulnak.

A titoktartás nem vonatkozik a hatóságok felé történő adatszolgáltatásra, ha azt jogszabály írja elő.

Adatkezelés

Az adatkezelés és adatfeldolgozás során gondoskodunk a személyes adatok biztonságáról és végrehajtjuk azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, továbbá betartjuk azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adat- és titokvédelmi rendelkezések érvényre juttatásához nélkülözhetetlenek.

Az adatokat védjük a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés, megsemmisítés, továbbá a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen.

Az adatok kezelésére kizárólag a szerződés szerinti meghatározott célból, kizárólag a szerződésből eredő jogok gyakorlása és a szerződésből eredő kötelezettségek szabályos teljesítése érdekében kerül sor, kizárólag abban az esetben, ha az adatkezelés céljának megvalósulásához szükséges.